PIA KJÆRSGAARD I BAGLOKALET
PROFIL
Asger Albjerg
forfatter, fil.dr
Jeg har været højskolelærer i Sverige,
leder af Nordens Institut på Åland
og i det meste af mit arbejdsliv
lektor i dansk ved Helsingfors Universitet.


Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, var engang Europas mest succesfulde højrepopulist. I ti år styrede hun værdipolitikken i Danmark  i retning af mistænksomhed, angst og intolerance i en sådan grad, at det somme tider var svært at være dansker i udlandet. Hvor blev det åbne, glade frisind af? spurgte man. Hvorhen forsvandt gåpåmodet og nysgerrigheden? ville man vide. Hvorfor er Danmark blevet et kontrolsamfund med visitationszoner og pointsystemer? krævede man svar på.
Men nu er hun ude af legen, Pia Kjærsgaard. Nu har hun fået det røde kort. Det er et faktum, som også har givet de europæiske medier anledning til at lægge mærke til Danmark, denne gang for det gode.
Hvad det danske valg med dets hyppige anvendelse af ord som ”blodbad”, ”massakre”, ”tæsk”, ”blåt øje”, ”duel”, ”vælgerlussing”, ”smadre” m. m. vil bringe af godt, må vi vente på.
Jeg vil følge Pia Kjærsgaard på vej med et citat, som hun selv har leveret.

PIA KJÆRSGAARDS EFTERMÆLE
I et indlæg ved Publicistklubbens frokostmøde dagen efter valget opsummerer hun sin funktion som leder af regeringens støtteparti ved at kalde sig ”elskerinden i baglokalet”, der har siddet klar til at lade sig trække frem ved behov.
Jeg spekulerer bare på, om ”elskerinde” er det helt rigtige ord for en person, der har omgang med flere mænd og tager sig godt betalt for sine tjenester.

PS De omkringsiddende politikeres applaus fortæller, at selvkarakteristikken gik rent ind.


I PUBLICISTKLUBBEN DEN 16. 9. 2011, se http://www.b.dk/tv/19908
Pia Kjærsgaard sidder flankeret af en storsmilende Anders Samuelsen fra Liberal Alliance og en endnu mere ditto Lars Løkke Rasmussen fra Venstre. Den konservative Lars Barfoed sidder til højre for Samuelsen. Hans smil og applaus er kun markerede.
Pia Kjærsgaard siger:
”Vi har måske ikke fået lige den anerkendelse fra vores gode alliancepartnere, som vi godt kunne have ønsket os. Der har været lidt flirteri til anden side, og jeg har siddet som elskerinden i baglokalet og skulle trækkes lidt frem engang imellem, og det er ikke nogen ønskeposition, det må jeg sige, slet ikke i min alder.”


ANNONCE:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar