PROFIL
Asger Albjerg
forfatter, fil.dr
Jeg har været
højskolelærer i Sverige,
leder af Nordens Institut
på Åland
og i det meste af mit
arbejdsliv
lektor i dansk ved Helsingfors
Universitet.
Klokken tolv sætter vi os med ryggen mod
døren og spiser leverpostejmadder med agurk. Vi får også en pilsner, som vi løfter
mod essen og siger skål, gamle dreng, det går jo godt, inden vi skyller den ned
i ét drag.
Så slår vi igen gnister af vores jern. Når
det bliver fyraften, går vi hjem og
spiser middag. En stor bøf. Den har vi fortjent, og den har vi råd til. Nogle
få steger den selv, men de fleste af os har en kone, der også er smed. Så
skiftes vi. Det er varmt at stege bøf, så vi tager en pilsner til og siger skål
til bøffen.
Vi har det godt med vores bøf og pilsner. Vi smeder,
mens jernet er varmt, og høster anerkendelse så meget, vi orker.
– Du er edderma’me go’, siger vi til os sig
selv og kikker i spejlet.
Så ser vi lidt til venstre og til højre og så
til venstre igen for at være sikre på, at der ikke er nogen på vej mellem os og
spejlet. I baghånden holder vi smedehammeren.
Så de ka’ lære det, hvis de kommer. Og de
kommer. Det ved vi. De er allerede på vej. Hemmeligt. Men når de er der.
Så!
ANNONCE:
Ingen kommentarer:
Send en kommentar