S-TRIUMVIRATETStyrtdyk for Fremskrittspartiet i Norge.

PROFIL
Asger Albjerg                     
forfatter, fil.dr
Jeg har været højskolelærer i Sverige,
leder af Nordens Institut på Åland
og i det meste af mit arbejdsliv
lektor i dansk ved Helsingfors Universitet.Finansministeriet her regnet på det og er nået frem til følgende: Det er børnefamilierne, de arbejdsløse og folk på overførelsesindkomster, undervisningen på alle niveauer samt pensionisterne og de gamle, som rammes hårdest af nedskæringerne.
Nej, det er ikke i Grækenland. Heller ikke i Danmark. Det er i Finland, det sker. Netop nu! Og det er S-Triumviratet, der har bestemt det. Triumviratet danner Finlands nye regering og består af Sipilä, Soini og Stubb, som repræsenterer henholdsvis Certerpartiet, Sandfinlænderne og Samlingspartiet. Partierne svarer med de nødvendige forbehold til dansk Venstre, Danmarks liberale Parti, til Dansk Folkeparti og til Det Konservative Folkeparti.
Ser man på det finske S-Triumvirats politik, følger den Centerpartiets og Samlingspartiets traditionelle linje.
Sandfinlænderne, derimod, gik til valg på at hjælpe de svage og de udsatte. Dem har de nu vendt ryggen, mens deres formand, Timo Soini, egotripper på den europæiske scene som nyudnævnt udenrigsminister (onde tunger siger, at han har udslæt over hele kroppen af ministerkløe).
Sidste akt i den finske tragikomedie om, hvordan en ferm populist på få år bygger et parti op omkring sin person og bryder det ned igen, har vi til gode.
Spillet hedder Ansvarets åg og kan med fordel følges af dem, der er interesseret i Sverigedemokraterne og Dansk Folkeparti.
Kan man ikke vente til tæppefald, får man en forsmag på afslutningen ved at kikke på, hvordan det er gået for søsterpartiet Fremskrittspartiet i Norge.ANNONCE:

  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar