STÆRKT USUNDT OG FEDENDE

I koma af kærlighed
















Asger Albjerg
forfatter, fil.dr
Jeg har været højskolelærer i Sverige
leder af Nordens Institut på Åland
og i det meste af mit arbejdsliv
lektor i dansk ved Helsingfors Universitet.



I skrivende stund er jeg grebet af træthed og lede ved den hele verden af bladsmørere og reportere, studieværter, politikere og videnskabsfolk, som løfter pen, stemme eller reagensglas for at redde verden eller sig selv ved at tale til den menneskelige fornuft og appellere til sammenhold på afstand i ubestemt tid.
At det sker på et forholdsvis uoplyst grundlag hindrer dem heldigvis ikke i at handle – med delvist forbehold for Sverige, der i flere menneskealdre har været skånet for katastrofer, og måske derfor ikke kan kende dem, når de er der. Her er evidens konge, kejser og pave, alt for meget er derfor alt for meget ved det gamle – dog på en alvorligere måde end tidligere.
Med sikkerhed kan kun siges, at usikkerheden på et tidspunkt vil ophøre. Da er det for mange for sent at muntre sig, som var vi ved slutningen af århundredet, og ikke tyve år inde i det nye årtusinde.
Som en hjælp til trods alle karantæner at opleve den fin de siècle-stemning, der findes, hvor livets safter flyder frit mellem mennesker, men er svær at få op i gear i ensomhedens tristesse, skal jeg bringe en opskrift, der bryder mod alt, hvad vindtørre køkkenjomfruer med hang til fedtfrie bøffer og grøntsagstilbedende veganere går op i.
Det er usundt og fedende, giver åndenød, hjertebanken og bumser alt i forhold til alder og kondition, men er så enkelt at tilberede, at selv børn på tre år kan finde ud af det – bare de har en skål samt smør, sukker, kakao, havregryn og en sjat vand. Vaniljesukker og kokosmel er for finsmagere, og en fryser er forbeholdt personer, der lider af tålmodighed.
Her er opskriften for dem, der har tid til at læse den. Ellers er det bare at gå i gang med at ælte ovenstående i passende mængder:

KOKOSBOLLER

1 kg smør
140 g kakao
560 g sukker
900 g havregryn
1,5 dl. vand
1 pose kokosmel til at rulle bollerne i.

Alt blandes, rulles og så ind i fryseren.

Inden du går i koma, er det værd at tænke på, at evighedens salighed efter sigende kun opnås én gang i livet – hvilket der for resten på nuværende tidspunkt heller ikke er fuld evidens for.

PS Husk endelig at vaske hænderne! 


ANNONCE:






Ingen kommentarer:

Send en kommentar